Dacă nu vom găsi o poveste, vom scrie noi una!

Parafrazându-l pe războinicul Hannibal, aşa mă gândeam eu în seara aia când mi-am dat seama că nu mai ştiu alte poveşti cu lupul, în afara celor trei pe care le cere Georgia cu încăpăţânare în fiecare seară. Îmi făcusem deja planul în minte: o să scriu eu o poveste, neapărat cu un lup. Am construit şi intriga 🙂 dar numai în minte, căci nu prea am avut timp de mai mult…

La vreo 150 de kilometri de mine, o bunică se plictisea tare şi i-a venit în minte aceeaşi idee, fără măcar să vorbim între noi. Ştiţi cum majoritatea bunicilor croşetează sau fac prăjituri şi cozonaci? Ei, uite, a noastră scrie poveşti cu dedicaţie. Pentru că fiecare bunică are talentul ei 🙂 Nu am renunţat nici eu la povestea mea, nici la idee, ba chiar am dus-o mai departe: o să scriem împreună o carte plină cu poveşti numai cu lupi! Aşa! Că prea sunt nedreptăţiţi ei!

Până una-alta, reproduc mai jos povestea scrisă de Emilia…

___________________________________________________________

LUKI, KUKI, MUKI sau TREI PUIŞORI DE LUP

-poveste pentru Georgia-

Era odată un lup, tare, tare drăguţ şi cuminte, care trăia într-o căsuţă curată, galbenă, la marginea unei păduri. Şi lupul avea nişte cizmuliţe albastre şi o vestuţă roşie, iar pe cap purta o şapcă portocalie. Toată ziua stătea în căsuţa lui, făcea curăţenie, ştergea praful, făcea de mâncare, uda florile, apoi ieşea în curte şi tundea iarba, mătura frunzele şi-i aştepta pe cei trei copilaşi să vină de la şcoală. Erau trei lupişori cuminţi şi harnici şi minunaţi: Luki, Kuki, Muki. Lupul cel mare le pregătise masa plină de bunătăţi, căci ştia că le este foame, după plimbarea prin pădure şi după atâta alergat după fluturaşi.

Deodată se auziră pe cărarea plină de floricele cântece şi glasuri vesele de copii. Când a ieşit în prag să-i întâmpine, lupul cel bătrân cu vestuta roşie văzu că lupişorii lui veneau de mânuţă cu-o fetiţă. Era de vreo 2-3 anişori, roşie în obraji, cu ochii mari, căprui şi cu un zâmbet ştrengăresc în colţul gurii… Sărea într-un picior, mângâindu-i pe rând pe cei trei pui de lup. Deodată, se opri în faţa portiţei, spunând emoţionată:

-Bună ziua, domnule lup, eu sunt Georgia şi m-am împrietenit în parc cu Luki, Kuki, Muki. Acum ei m-au invitat să le văd căsuţa din pădure şi să ne jucăm împreună. Mai am o surioară, Emma, de şapte luni. Ea mă aşteaptă în parc cu mami şi cu tati. E cam mică şi are ochii albaştri. Ştie să râdă, are doi dinţişori şi doarme cam mult.

-Bună ziua, dragă Georgia! Ce bine-mi pare c-ai venit la noi! Spălaţi-vă repede pe mâini şi poftiţi la masă! Am pregătit supă cu găluşte şi plăcintă cu dovleac.

Şi se aşezară toţi la masă, pe nişte scăunele cât palma. Au mâncat cu poftă supă de găluşte, apoi plăcintă cu dovleac, apoi au băut suc proaspăt de măr şi zmeură. După ce au terminat de mâncat, au strâns masa, au spălat vasele, au pus totul la loc, iar Georgia începu să le cânte un cântecel despre familia ei:

“Emma, poema

Georgia, draga mea,

Mădălina, gospodina,

Bogdanu,barosanu,

Coooo, rococo,

Milli, vanilli…”

Atât de mult le-a plăcut cântecelul, încât toţi au început să aplaude: braaaavo! Braaavooo! Uraaa! Georgia îi îmbrăţişa pe rând pe toţi, se prinseră de mânuţe şi începură să danseze pe iarba plină de floricele de toate culorile: ”Alunelu, alunelu, hai la joc/Să ne fie, să ne fie cu noroc…”

– Trebuie să plec, îmi pare rău, dar mă aşteaptă familia mea în parc, spuse Georgia. Aş vrea să veniţi şi voi într-o zi la mine, să-mi cunoaşteţi familia: pe mama, tata, Emma. Am multe jucării şi cărţi şi cuburi şi puzzle-uri, am table pe care putem desena…

– Bine, Georgia, la revedere! Du-te, să nu întârzii, părinţii tăi vor fi îngrijoraţi. Într-o bună zi îţi vor face o vizită Luki, Kuki, Muki şi o să vă jucaţi cu toate jucăriile tale şi cu surioara ta, Emma. Acum puişorii de lup te vor conduce prin pădure, să ajungi la parc.

-Mulţumesc, domnule lup, pentru tot! La revedere!!Pa, pa!

Împreună cu cei trei lupişori, Georgia traversă fericită dumbrava şi ajunse la marginea parcului plin de copii gălăgioşi. Îi mângâie din nou pe fiecare lupişor, îi îmbrăţişă pe rând, spunându-le “la revedere”, apoi se îndreptă fericită spre părinţii ei, care o dădeau pe micuţa Emma pe hintă. Se aruncă direct în braţele mamei sale, o îmbrăţişă şi îi povesti minunata ei aventură cu cei trei lupişori şi lupul cel bătrân.

După câteva minute, se îndreptau toţi patru fericiţi spre căsuţa lor. Se lăsa seara. Emma adormise în cărucior, iar Georgia zâmbea fericită, amintindu-şi de cei trei lupişori.

Noapte bună, Georgia!!!

____________________________________________________________

Cred că nici nu mai trebuie să precizez cât de mult i-a plăcut Georgiei… doar are toate ingredientele unei poveşti de succes: e cu lupi şi, mai ales, e cu Georgia! Numai azi cred că i-am spus-o de vreo cinci ori şi nici n-a vrut să se culce fără să i-o mai spun o dată. Când am fost la plimbare, povestea singură pe drum ceva cu lupul care avea o casă galbenă şi curată… şi cu Georgia care a păpat supă de la lup!

Iar acum seara, înainte să adoarmă, i-am spus că mâine mergem în excursie cu maşina şi ea a început să-mi spună cum va veni şi lupul, dar cu altă maşină, una albă, iar „Kuki-Muki” cu altă maşină, una roşie! Era tare încântată de idee… aşa că i-am dat temă Emiliei, în seara asta, să execute o poveste şi pe tema asta. Dacă tot se plictiseşte atât de tare.

Noapte bună, Emilia!

[Şi aici sunt nişte personaje de pe net, după care intenţionez să mă inspir eu când o să-i desenez Georgiei personajele şi imaginile pentru poveste. Da, e necesar. Deja m-am săturat de câte ori l-am desenat pe lup suflând şi spulberând o casă de paie şi porcuşori fugind îngroziţi]

4 gânduri despre “Dacă nu vom găsi o poveste, vom scrie noi una!

  1. Pingback: Georgia şi lupişorii în excursie :) « Fetiţele minunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s