Ne-a vizitat Moş Crăciun însuşi!

Avem aşa nişte fetiţe cuminţi, încât Crăciunul ăsta a fost de-a dreptul magic pentru ele. Am fost foarte impresionaţi de Moş Crăciun, căci le-a lăsat cadouri pe la toţi prietenii noştri, pe la rude, pe la bunici şi chiar pe la prietenii bunicilor 🙂 De vreo zece zile încoace, nu facem decât să „colectăm” de pe unde le-a lăsat el – am găsit hăinuţe, multe dulciuri (mai ales ouă de ciocolată şi Milkinis, ştie Moşu’ ce ştie) şi am găsit o grămadă de jucării, pentru ambele fetiţe!

Dar seara cu adevărat magică a fost aceea când am auzit clopoţelul în curte şi un „ho! ho! ho!” voios… parcă şi pe mine m-au apucat emoţiile, atunci! Georgia a muţit, iar Emma a făcut ochii mari. Era chiar el. A bătut la uşă şi a intrat în casă… Avea barbă şi mustaţă albe, avea costum şi căciulă roşii, avea un sac imens, roşu, care părea burduşit… Georgia era în braţe la tati şi îl ţinea strâns de după gât. Îi spusesem că va veni Moşul, dar probabil se aştepta să îi lase nişte cadouri sub brăduţ, nicidecum să apară în persoană!

A fost cam bulversată la început de întâlnire, dar şi-a revenit repede când a venit vorba de cadouri. I-a colindat Moşului, i-a cântat şi „Moş Crăciun cu plete dalbe”, i-a spus şi poezie (cu multe emoţii)… iar el nu mai contenea cu darurile. Tot scotea din sacul care părea fără fund. Spre fericirea ei, Georgia a primit-o pe Minnie, dar şi pe prinţesa Ariel, exact cum şi-a dorit. A mai primit şi o păpuşă care conduce o maşină cu remorcă şi căţel la bord, dar şi multe dulciuri, moşi de ciocolată şi portocale şi o cutie imensă de Barni. Emmelina micuţa a primit şi ea un fel de trenuleţ cu animăluţe (de fapt e un tractor cu două remorci după el), o oiţă frumoasă şi un costumaş de iarnă, deşi ea nu ştie să colinde – dar ştie să bată din pălmuţe şi să facă „hello” cu mânuţa, să râdă adorabil şi să meargă cu viteză în patru lăbuţe.  De fapt, cel mai important cadou de la Moş Crăciun pentru Emma a fost un dinţişor… al cincilea, apărut chiar în noaptea de Ajun!

Şi asta e doar o parte din cadourile primite de minunate. După cum spuneam, am mai găsit surprize şi sub alţi brăduţi – alte hăinuţe, alte jucării, alte dulciuri. Concluzia e că avem nu doar fetiţe minunate, ci şi prieteni drăguţi şi mulţi oameni care le iubesc şi care s-au străduit să le bucure de Crăciun.

Pentru Georgia a fost şi primul Crăciun în care a mers cu colinda, aşa cum mergeam şi eu în copilărie. Nu am plănuit asta aşa de devreme, dar când am văzut-o că a învăţat şi „Moş Crăciun cu plete dalbe” şi „Domn, domn”, am zis că e vremea. Ne-am dus la Vinerea, apoi i-am colindat pe vecini, pe veri şi pe bunici – cred că e destul pentru început 🙂

Credeam că nu o să regăsesc niciodată magia aia din copilărie, când sărbătorile se simţeau altfel şi se trăiau altfel. Dar se pare că, atunci când eşti părinte, magia se întoarce înzecit, pentru că tu poţi face un Crăciun magic pentru copilul tău şi îl poţi trăi prin el, prin ochii lui şi prin sufleţelul lui. Era frumos când eram copii, dar parcă acum e şi mai frumos, când tu eşti „maestrul de ceremonii” şi poţi să creezi magie pentru cineva care ţi-e atât de drag cum nu ţi-a fost şi nici nu-ţi va fi nimeni, vreodată.

Reclame

2 gânduri despre “Ne-a vizitat Moş Crăciun însuşi!

  1. Pingback: Ne-a vizitat Moş Crăciun însuşi! - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s