La aniversare. La prima aniversare!

Şi uite că am ajuns şi în punctul ăsta. E un moment emoţionant pentru orice părinţi, prima aniversare a puiuţului. Probabil că e cea mai importantă aniversare. Dintr-o dată, îţi dai seama că ai copil mare, nu mai e un bebeluş, că se ţine pe picioruţele lui, că papă aproape orice, şi singur pe deasupra, că are gusturi şi preferinţe, că îi place să danseze, că urmăreşte desenele animate, că ştie la ce foloseşte telefonul, telecomanda, linguriţa, pieptenul etc. Şi e doar o mogâldeaţă… Tu îl credeai atât de neajutorat, credeai că nu ştie nimic şi dintr-o dată, parcă peste noapte, observi că ştie mai multe decât credeai. Şi ajungi să exclami „dar asta de unde ştie?!”. Te trezeşti că îţi face cu mâna, că râde când te vede dimineaţa, că ştie cum să atragă atenţia, că ştie ce îi ceri, că îţi trimite pupici şi că zâmbeşte şmechereşte.

Acum un an, pe 25 februarie, pe la 3 noaptea, îl trezeam pe tati, zâmbind… „hai să mergem la Stanca…”. Eram calmă şi fericită că urma să o ţin în braţe, cât de curând. Ştiam ce mă aşteaptă la spital, dar ştiam şi că nu contează momentele alea grele… că e mai important ce urmează după 🙂 Încă mi-e greu să cred că a trecut deja un an, când mie mi se pare că totul s-a întâmplat luna trecută.

Şi încă mi-e greu să cred că fetiţa mea cea mică a învăţat atâtea şi a făcut atâtea lucruri într-un timp aşa e scurt. Mă uitam la pozele selectate de mine, din primul ei an de viaţă, şi m-am gândit că a făcut chestii pe care mulţi oameni de pe pământul ăsta nu apucă să le facă într-o viaţă întreagă. Adică… a fost în excursii, la picnicuri, a fost şi la primul ei concert rock 😀 (deşi a rămas la oarecare distanţă de locul acţiunii, dar oricum, a fost cu noi la Bucureşti la concertul Guns). A „încălecat” pe o motocicletă, a „cântat” la pian, s-a lăfăit în hamac, s-a dat în hintă, s-a plimbat cu căruciorul în hypermarket de n-şpe mii de ori. Are blog personal (împreună cu surioara), are şi cont pe Facebook, pe numele ei. A văzut brazi împodobiţi, s-a întâlnit cu Moş Crăciun însuşi, a primit mai multe cadouri decât visează unii să primească la cinci Crăciunuri, a văzut, a simţit şi a gustat zăpada. Poate că sunt chestii simple, dar sunt simple pentru noi, că suntem obişnuiţi cu un anumit stil de viaţă. Repet, sunt milioane de oameni care nu fac unele dintre lucrurile astea toată viaţa. Pe scurt, cred că se poate considera norocoasă. Ne are pe noi lângă ea, gata să facem orice ca s-o ştim fericită şi în siguranţă. Are o surioară care o adoră şi pe care o adoră, are bunici tineri şi sănătoşi care se transformă în baby-sitteri când vrem (a, stai, că aici noi avem de câştigat), are deja şi prieteni buni, chiştocul 😀 – aşa o alintă tati…

Poate că aveam tot ce îşi poate dori cineva, înainte să o avem pe Emma. Aveam deja o fetiţă care ne umplea timpul şi inimile… dar de când o avem pe ea, suntem şi mai bogaţi. Avem încă o pereche de ochişori (ce albastru minunat…) care ne urmăresc miraţi şi curioşi, care se luminează când ne văd, încă un râs d-ăla cristalin imposibil de descris în cuvinte, încă o pereche de mânuţe care se agaţă de noi, încă o pereche de picioruşe pe care trebuie să le învăţăm cum să meargă frumos unul în faţa celuilalt, fără să se împiedice reciproc 🙂

Nu a fost deloc uşor, însă acum sunt amândouă fetiţele destul de măricele şi sunt convinsă că a meritat efortul. Nu e nimic mai frumos pe lumea asta decât să le văd împreună, să văd cum Georgia o pupă şi o îmbrăţişează pe cea mică (spontan, nu îi spune nimeni, doar că aşa simte ea), cum o alintă cu diverse porecle, cum râde Emma când dă cu ochii de surioara ei mai mare, cum se joacă deja împreună… cum o apără Georgia în faţa mea, explicându-mi că „Emma e mică, nu ştie…”. Nu-mi fac iluzii că greul a trecut, dar ştiu că va fi tot mai frumos.

La mulţi ani, minunea noastră mică, la mulţi ani Şuşulicu, Ciufulicu, Ruxăndrel, Emmelina scumpă şi iubită!

 

Reclame

8 gânduri despre “La aniversare. La prima aniversare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s