Chifteluţe la cuptor (Spaghetti Party!)

Dezmăţ total cu spaghetti! – aşa ar fi trebuit să se numească postul ăsta… dar i-am spus totuşi „Chifteluţe la cuptor”, ca să ştiu unde să caut mai târziu 🙂

Am găsit ideea chifteluţelor la cuptor tot pe internet şi am zis să încerc, să văd cum o fi. Evident, sunt mult mai sănătoase decât cele prăjite, de asta nu aveam îndoieli, dar oare sunt la fel de gustoase? Şi răspunsul este… DA! Le-am făcut la fel ca de obicei, am tocat cărniţă de pui, cartofi, ceapă şi usturoi – ar fi mers nişte pătrunjel şi nişte ardei roşu, pentru culoare, dar nu am avut acum la îndemână.  Am amestecat totul cu sare, piper şi două ouă, după care am făcut gogoloaiele şi le-am pus în tavă, pe hârtie de copt, pur şi simplu. Au fost gata în vreo 40 de minute!

Între timp, am pus spaghetti la fiert şi am făcut un sos de roşii, pentru paste. Am lăsat un pic totul să se răcească şi am „montat” apoi farfuriile (ştiaţi că aşa spun marii bucătari, că „montează” farfuriile?) 😀 Fetiţelor le-am făcut câte o feţişoară cu păr lung din spaghetti, ochi de chiftele şi guriţă / accesorii din sos, iar nouă câte o inimioară – tot e Dragobetele mâine!

Au făcut nişte ochi maaaari când şi-au văzut cina… iar Georgia a zis: „vai, mami, dar credeam că nu mâncăm desene!” 🙂 Dezmăţul a început după ce s-au prins cât de distractive pot fi pastele astea lungi şi ciudate! Le-am dat eu furculiţe, dar nu au fost de folos… Emma băga în guriţă câte un snop de spaghetti, pline de sos – îi place la nebunie sosul de roşii, iar Georgia sorbea, sau încerca să tragă câte una, în guriţă, cum îi arătasem eu. Şi aşa s-a transformat cina în body-painting sau finger-painting sau pictură cu mânuţele, cum vreţi să îi ziceţi. Esenţial este că n-au mai mâncat de mult cu atâta poftă – şi ele mănâncă de obicei cu poftă! Georgia a mâncat cinci chifteluţe, iar Emma patru, cu diferenţa că ea şi-a mâncat şi toate pastele, spre deosebire de Georgia, care n-ar fi vrut să strice „desenul”. Bine, le-a mâncat după ce şi le-a lipit de obrăjori, după ce şi le-a cules inclusiv din păr… şi alte faze deosebit de nostime 😀

Inutil de adăugat, totul a trebuit spălat după cină, nu doar farfuriile, ca de obicei… iar acum mergem direct la baie, căci trebuie să le spăl şi părul năzdrăvanelor… De reţinut, însă, o cină minunată, pe care va trebui s-o repetăm!

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Un gând despre “Chifteluţe la cuptor (Spaghetti Party!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s