Tort rapid şi delicios, uşurel şi răcoros!

Ieri am aniversat 31 de primăveri 😀 hihi. Şi am aniversat cu tort, cum altfel… cu două torturi, chiar, pentru că la noi în familie o aniversare se sărbătoreşte ca lumea, cel puţin trei zile înainte şi trei după! Am început sărbătoarea la Orăştie, la bunici, în weekend, şi tot acolo am făcut torturile.

De fapt, blaturile le-a făcut Emilia, fiecare din câte 10 ouă, reţeta clasică de blat. Nu ne plac şi nici nu ne cad bine torturile şi cremele „grele”, cu unt sau nu mai ştiu ce… aşa că am făcut umplutura cât mai uşoară. Am folosit două cutii de mascarpone, o cutie de cremă de brânză (de la Lidl) şi 500 de ml de frişcă. Am bătut frişca şi le-am amestecat pe toate.

Am mai cumpărat un compot mare, cu fructe asortate, iar cu siropul lui am însiropat bine-bine fiecare dintre cele trei straturi de blat. Am întins crema şi am adăugat fructele (cele din compot, dar şi banane proaspete), apoi am acoperit cu etajul următor şi am procedat la fel.

La final, am acoperit tortul tot cu cremă – a rămas suficientă – şi l-am decorat cu fructe proaspete – căpşuni şi kiwi. Pentru cel de acasă am făcut şi un soare din portocală, ca să semene cât mai mult cu desenele Georgiei, din care nu lipsesc florile şi soarele niciodată!

Reclame

2 gânduri despre “Tort rapid şi delicios, uşurel şi răcoros!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s