„Osso buco” de curcan

Dacă v-aţi cam săturat de bucătăria noastră tradiţională, dacă vreţi ceva gustos şi uşor, dacă vă plac pastele şi sosul de roşii… „Osso buco” înseamnă pulpa de curcan (în cazul nostru, dar poate fi şi viţel), tăiată transversal, astfel încât să rămână bucata (sau felia) de os în mijloc – sigur, pentru asta îţi trebuie ceva instrumente profesionale, nouă nu ne-a ieşit foarte finuţ 😀

Bucăţile de carne se tăvălesc prin făină şi se prăjesc pe fiecare parte câte 4-5 minute, în foarte puţin ulei încins. Într-o cratiţă mai mare se călesc două cepe tăiate mărunt, se adaugă doi morcovi tăiaţi cubuleţe sau felii şi doi – trei căţei de usturoi, tocaţi. Se călesc puţin împreună, după care se adaugă o conservă de roşii (500 de grame), cubuleţe, în sos. Se condimentează după gust, se adaugă busuioc şi se lasă vreo cinci minute să fiarbă, după care punem aici în sos bucăţile de carne. Se adaugă un pahar de vin (alb, sec) şi se lasă să fiarbă circa o oră.

Între timp se fierb pastele – spaghetele cred că ar fi cele mai bune, noi am folosit farfalle, pentru că le mănâncă mai uşor fetiţele. Care fetiţe s-au cam strâmbat când au văzut cum arată farfuria plină de sos roşu… însă în final au gustat, le-a plăcut şi au păpat!

Anunțuri

Un comentariu la “„Osso buco” de curcan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s