Ce-am mai descoperit: pictura pufoasă!

Adică puffy paint! Am citit despre asta mai demult pe undeva și mi s-a părut o activitate distractivă, numai bună pentru weekend. Eram sigură că o să le placă minunatelor mele, pentru că se pot murdări în voie 😀 De fapt, când a văzut Mimi cum arăta masa din bucătărie, verdictul a fost: ”mozol total”!

Nu mai știam exact unde am văzut rețeta, dar am căutat pe net și am găsit aici. Pe scurt, vopseaua se prepară în felul următor: o lingură de făină, o lingură de sare, 3 linguri de apă și colorant alimentar cât de mult vreți – adică în funcție de culoarea pe care vreți să o obțineți. În ”rețetă” scrie ”self raising flour”, asta însemnând făină care conține deja un ”agent” pentru crescut, iar cum noi nu avem așa ceva, am adăugat la ingrediente un pic de bicarbonat.

Tati ne-a făcut ”maglavaisul”, am și combinat culorile, căci nu am avut decât trei coloranți: roșu, galben și albastru. Trebuie ca vopseaua să fie un picuț vâscoasă, așa, cam ca și aluatul de clătite 🙂

Le-am lăsat să deseneze ce au vrut, pe bucățele de carton, iar după asta urmează faza cea mai interesantă: desenul se bagă un pic la microunde, ca să capete ”pufoșenie”, doar de-aia îi zice puffy paint! Obținem astfel un fel de pictură 3D, adică pictură pufoasă, cum am botezat-o împreună cu fetele.

Ca de obicei, Emma s-a plictisit prima, așa că i-am dat o nouă ocupație, una pe care, de asemenea, am văzut-o de ceva vreme, însă nu am pus-o în aplicare din lipsă de coloranți. I-am dat făină, sare, apă și colorant și ea a frământat până a obținut un aluat-plastilină ”eco” 🙂 Și a fost deosebit de încântată, căci asta e partea ei favorită când facem fursecuri, de exemplu: făina și frământatul. Și, din motive lesne de înțeles, când facem mâncare adevărată nu pot să o las să își facă de cap în voie cu aluaturile… Însă azi am lăsat-o, cu aluatul ei roz cu albastru, și a fost nespus de fericită.

Pe lângă ”picturile” abstracte și impresioniste, am făcut și două ”lucrări” speciale: le-am mozolit mânuțele cu vopsea, le-am pus amprentele pe hârtie, după care le-am băgat la microunde. Au ieșit două amprente superbe, pe care i le-am trimis lui Co 🙂

A fost ”messy” rău activitatea, dar ele s-au distrat de minune, deci sigur o vom repeta.

Reclame

Un gând despre “Ce-am mai descoperit: pictura pufoasă!

  1. Pingback: Ce am făcut în 2013 + planuri de viitor | Fetiţele minunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s