O seară… polară

Acum câteva zile am văzut pe Facebook o activitate frumoasă, pe pagina Fluturașilor Talentați, pe care mi-am propus să o pun în practică în weekend, cu minunatele mele. Și azi a fost momentul potrivit, deși nu mă așteptam să mai am chef de așa ceva după o săptămână plină, oarecum extenuantă 🙂

Am scos la imprimantă tiparul pentru pinguini, deși nu era necesar, căci se putea desena și de mână. Avem nevoie de un oval mare (corpul) – negru, un oval mic (burtica, albă), de un cerc negru (capul), de un cioc (romb, pe care îl colorăm cu galben sau portocaliu și îl pliem), de două piciorușe și de doi ochișori. Fetele mele au făcut totul, de data asta: au colorat figurile geometrice, le-au decupat – chiar și Emma, cu mânuțele ei mici și cu mini-foarfeca – apoi le-au lipit și au fost tare mândre, ce treabă frumoasă a ieșit! La final, le-am dat și câte un bețișor de bambus, ca să lipească pinguinii, transformându-i, astfel, într-un fel de marionete.

Ca o coincidență frumoasă, fetele azi au avut la grădiniță teatru de păpuși, iar personajul a fost un pinguin 🙂 După ce mi-au povestit, entuziasmate, despre asta, mi-am dat seama că acum e momentul potrivit să facem și noi o ”piesă” proprie cu pinguini, așa că am uitat de oboseală și ne-am pus pe treabă.

Eu am luat de aici tiparul pentru pinguin, iar aici puteți vedea cum s-au jucat Fluturașii.

După ce am terminat pinguinii, fetele i-au botezat Trița și Ani. Trița e fetiță și e a Georgiei, iar Ani e băiat și e al Emmei. Ani vine de la Anakin, deci da, e nume de băiat… nu întrebați… 😀

Ne-am jucat noi un pic, am și citit din cărți despre zonele polare, despre animalele care trăiesc acolo, despre urși polari, pinguini, foci și eschimoși, apoi am adus în scenă și personajele. Avem chiar un set de joacă ce conține pinguini, un urs polar cu puiul său, niște foci, eschimoși cu tot cu iglu și cu sanie trasă de câini… s-a potrivit la fix. Eu am plusat și le-am dat vată, în chip de zăpadă, iar Emma a fost mai mult decât încântată să o împrăștie pe masă. Nu am avut curaj să le mai dau din zăpada făcută de noi zilele trecute… era prea curat în casă, iar eu nu eram prea dispusă la asemenea mizerie 😀 Dar, oricum, parcă s-au distrat mult mai bine cu zăpada din vată.

Când am văzut că încercau să facă oameni de zăpadă din vată, am căutat o modalitate să îi realizăm altfel. Le-am dat o rolă de la hârtia igienică și niște cercuri albe, pe care le-au lipit pe rolă. Georgia a mai desenat ochii, gura, nasul, a decupat rapid o pălărie și gata omul de zăpadă! Pe o altă rolă am lipit două dischete demachiante de-ale mele și a ieșit un super om de zăpadă, în ton cu peisajul 🙂 I-am făcut chiar și o pălărie din carton!

Una peste alta, ne-am jucat frumos, ne-am distrat și sper că au și reținut câte ceva, căci le-am citit și le-am povestit despre toate aceste personaje și despre lumea lor, în timp ce ne jucam.

Am încheiat seara cu o lectură mai veche, o poezie pe care Georgia o știe foarte bine de mai demult: ”Apolodor”, de Gellu Naum.

”La circ, în Târgul Moșilor,
Pe gheața unui răcitor,
Trăia voios și zâmbitor
Un pinguin din Labrador.
-Cum se numea? Apolodor.
-Și ce făcea? Cânta la cor.

Deci nu era nici scamator,
Nici acrobat, nici dansator,
Făcea și el ce-i mai ușor:
Cânta la cor, era tenor.
Grăsuț, curat, atrăgător,
În fracul lui strălucitor,
Așa era Apolodor.”

Și așa mai departe… am citit numai câteva pagini, căci minunatele mele erau deja foarte obosite. Cred că le-a luat mai puțin de 5 minute să adoarmă 🙂

Reclame

4 gânduri despre “O seară… polară

  1. Pingback: Mândră de fetele mele! | Fetiţele minunate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s