Seara filmelor în familie

S-a decretat prima seară tradiţională din familie, după cum am trecut pe panoul dorinţelor pentru 2015 (despre care vorbeam în articolul anterior): sâmbăta este seara filmelor în familie. În restul zilelor încercăm să limităm cât mai mult privitul la televizor, singura care pare pasionată de această activitate este Emma, care ar vrea desene nonstop. Aşa că am stabilit o zi în care să facem asta şi am pus-o deja în aplicare, sâmbăta trecută.

Primul film pe care l-am văzut a fost „Cei 6 super eroi”/”Big Hero 6”, o animaţie foarte interesantă, care ne-a plăcut tuturor atât de mult, încât de atunci cred că l-am mai văzut de vreo trei ori 🙂 E vorba despre copii deştepţi, super deştepţi, atât de deştepţi, încât se pot transforma în super eroi, cu ajutorul tehnologiei, pe care o au la degetul mic. Şi mai e pe-acolo un roboţel tare simpatic, în formă de marshmallow, de care fetiţele noastre s-au îndrăgostit. Nu spun mai multe, că nu vreau să vă stric vizionarea, mai ales că urmează ca filmul să intre şi în cinematografe. Noi plănuim o excursie în perioada aia, când va fi premiera, aşa că am furat startul 😛 Dar e foarte posibil să mergem să îl vedem şi la cinema.

Ne-am distrat atât de bine, stând toţi patru pe canapea şi urmărind filmul, în timp ce ne mai şi drăgăleam din când în când, încât fetele n-ar fi vrut să se termine momentul. Prin urmare, au cerut încă un film. Şi aşa am ajuns la „Ziua filmelor”, pentru că au fost două şi s-a întins de la seară la toată după-amiaza şi seara. Cel de-al doilea film a fost tot o animaţie şi a avut în centru tot un robot (coincidenţă). Se numeşte „Uriaşul de metal”/”The Iron Giant” şi e din 1999, dar grafica e drăguţă, la fel şi povestea – Georgia a fost foarte emoţionată la sfârşit, ne-a mărturisit că i-a venit să plângă.

Evident că acest maraton tv a fost întrerupt de multe pauze, pentru a pregăti şi bunătăţile care trebuie musai incluse în tradiţie. La început am adus popcorn şi suc în pahare cu pai, ca la cinema (a fost de fapt apă cu sirop, încă nu ne-am îndrăgostit de carbogazoase). Apoi am băgat la cuptor nişte aripioare în stil KFC, împreună cu nişte cartofi (am scris aici despre cum facem bunătăţile astea). După încă o vreme, am băgat la cuptor nişte gogoşi delicioase, care au fost revelaţia serii. Am găsit o reţetă foarte tare, pe blogul unei fete drăguţe şi harnice: deweekend.ro. Noi le-am făcut exact după reţetă, apoi le-am glazurat cu ciocolată belgiană pe cele în formă de inele, iar pe cele mici, le-am umplut cu dulceaţă şi le-am pus lângă un pahar de lapte. Au fost delicioase şi mult mai uşoare decât cele prăjite în ulei. Sunt perfecte pentru noi, căci Emma adoră gogoşile, iar eu nu prea făceam tocmai din cauza uleiului. Acum, singura problemă e că durează cam mult pregătirea lor, data viitoare frământ aluatul mai din vreme şi nu îi spun Emmei, pentru că m-a stresat 3 ore, până le-am băgat în cuptor, cu întrebarea „când sunt gata gogoşile?”.

Pentru inspiraţie în ceea ce priveşte viitoarele „sâmbete cinefile”, am găsit un articol cu sugestii pentru filme de văzut în familie, aici (sunt şi alte site-uri cu sugestii, pe care trebuie să le vizitez, căci multe dintre cele prezentate aici le-am văzut deja). Noi cred că vom vedea „Into the Woods”, trebuie să mai dezbatem puţin subiectul, până sâmbătă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s