English at Home (6) Fruits

Nu am abandonat lecţiile de engleză, doar că nu le-am mai prea făcut în cadru „organizat”. O mică lecţie poate să apară în orice moment, Georgia întreabă, eu răspund, îi explic, dezvolt. Cea mai recentă activitate planificată a fost despre fructe şi a avut mare succes. Georgia are o memorie fantastică, ne jucăm câteva minute şi la final ea ştie tot. Pentru Emma trebuie să repet, mai ales că ea e şi mai încăpăţânată; din păcate, eu m-am obişnuit cu stilul Georgiei, căreia trebuie să îi spun doar o dată şi a reţinut, iar cu Emma mi se pare că nu am destulă răbdare. Ea e şi mai micuţă, aşa că totul trebuie făcut sub formă de joc, pentru a o atrage să înveţe ceva.

Pentru lecţia despre fructe m-am inspirat de pe blogul „Engleza la grădi„, unde am găsit nişte fişe numai bune de printat. Este o mini-carte cu flashcards, le-am tipărit, iar Georgia a decupat tot şi a aranjat, apoi a capsat, aşa că acum are o carte făcută de ea, cu „Fruits”. Sub fiecare fruct este şi o propoziţie: „I like strawberries”, „I like pears” etc., aşa că am şi repetat/citit. Tot acolo este şi un mic dicţionar, cu denumirile fructelor în limba engleză.

Pentru fixare/verificare, pregătesc acum alte fişe de lucru, găsite pe alt site. O să le printez şi ceva imagini de colorat cu fructe şi o să le pun întrebări pe marginea lor, să îmi spună ce fructe le plac, ce culoare au respectivele fructe etc. Mi se pare drăguţ jocul de memorie, cred că le-ar plăcea; şi sigur ar fi super distractiv să organizăm un „aprozar”, unde se cumpără numai în limba engleză – dar asta după ce învăţăm şi legumele 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s