Două recomandări din mini-vacanță

Bine v-am găsit! Am reușit, în sfârșit, să scriu despre două cărți pe care le-am citit în mini-vacanța de 1 mai. Și despre încă una pe care am citit-o zilele trecute, dar ei îi voi dedica un post separat 🙂

Cărți, lămâi și prieteni (Jo Cotterill)

O fetiță pe nume Calypso stă pe o bancă și citește în fiecare pauză de la școală. Într-o zi, fata cea nouă, May, o invită la joacă. Calypso refuză și May se duce aproape de gard, adună niște crengi și scoate o lupă. La sfârșitul pauzei, Calypso se duce să vadă dacă a reușit să le ardă. În schimb, găsește crenguțele alcătuindu-i numele.

În scurt timp, ea și May devin prietene. May o invită pe Calypso la ea acasă, unde e căldură, veselie și agitație. Calypso are o casă sumbră și rece, ceea ce o supără. În fiecare zi trebuie să își facă singură mâncare, pentru că tatăl ei este prea ocupat cu corectarea cărților.

Când May vine la Calypso acasă, Calypso vrea să îi arate cărțile vechi ale mamei sale. Dar acestea nu mai sunt la locul lor, iar Calyso găsește altceva în loc de ele.

Oare va reuși Calypso să găsească cărțile mamei ei? Va reuși povestea să se termine cu un final fericit?

Povestea asta chiar merită citită. E o carte despre prietenie, despre lectură și despre cât de important este să stai cu copiii tăi (asta e pentru adulți). Chiar dacă ești trist că nu ai un părinte, și familile monoparentale pot fi fericite!


Povestește-mi ceva (Sharon Creech)

Salamanca Tree Hiddle (pe scurt Sal) pornește într-o călătorie cu bunicii săi spre Idaho, să o vadă pe mama sa, care s-a despărțit de tatăl ei (oare cum am reușit să citesc două cărți în care fetele sunt îndepărtate de mamele lor?). Cât durează călătoria, Sal le povestește bunicilor săi despre Phoebe, o prietenă de a ei, despre doamna Cadever (vecina lui Phoebe), despre un nebun pe care îl tot întâlnesc pe stradă și despre cum dispare mama lui Phoebe misterios.

Sal și bunicii ei mai fac și popasuri, iar unul dintre ele s-a sfârșit cam neplăcut. Din fericire, un tânăr i-a ajutat.

Sal ajunge chiar de ziua mamei în Idaho, pentru a reuși să o mai vadă încă o dată.

Povestea asta este chiar tristă, mai ales că atâtea personaje principale dispar (într-un fel sau altul). Este în același timp plină de iubire, copaci, profesori duși cu pluta, vecini suspecți și mure.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s