Am terminat primele 10 volume din seria ”Pisicile războinice”

Băieți și fete, dacă nu ați început încă seria “Pisicile Războinice”, poate vă stârnesc interesul! Am citit volumele 4, 5, 6, 7, 8, 9 și 10 de la ultima postare!

 

  1. Furtuna

Gheară de Tigru, trădătorul Clanului Tunetului a fost exilat, dar Inimă de Foc tot nu poate scăpa de sentimentul că se va răzbuna, în cele din urmă, pe Clanul care nu l-a lăsat la conducere. Acum Inimă de Foc, secundul Clanului Tunetului și marea familie a Clanului se luptă să supraviețuiască secetei din pădure. Labă de Nor este răpit, furtuna se lasă așteptată, Stea Albastră devine tot mai tulburată… ce va face acum curajosul motan roșcat?

  1. O cale primejdioasă

Vai, vai, dragi cititori! Gheară de Tigru a devenit Stea de Tigru, liderul Clanului Umbrelor. Acum își pregătește Clanul de război, în timp ce câinii domestici devin tot mai sălbatici. Stea Albastră e tot mai adâncită în gândurile sale, care sunt despre trădare, egoism și sânge. Inimă de Foc trebuie să preia conducerea Clanului, tot mai îngrijorat de o amenințare nevăzută…

  1. Vremuri întunecate

Stea de Tigru dorește să aducă împreună toate Clanurile într-un singur mare Clan, și anume Clanul Tigrilor. Stea Înaltă și Stea de Foc nu permit una ca asta, de aceea nu li se alătură, dar această alegere le aduce probleme. Maleficul lider al Clanului Umbrelor vrea să ucidă puii lui Dungă Cenușie! De parcă nu ar fi de ajuns, Clanul Sângelui își face apariția în pădure, un Clan cu pisici de casă zvelte, cu umeri lați și gheare întărite cu colți de câini. Iar finalul cărții este cât se poate de tragic…

7. Miez de Noapte

Clanurile din pădure trăiesc în armonie, până când unor războinici li se arată spirite din Clanul Stelelor. Gheară de Mărăcine din Clanul Tunetului, Blană Roșcată din Clanul Umbrelor, Labă de Cioară din Clanul Vântului și Coadă de Pană din Clanul Râului trebuie să salveze pisicile sălbatice, deoarece o nouă primejdie amenință Clanurile! Cu puțin ajutor din partea lui Labă de Veveriță, fiica lui Stea de Foc, și Blană de Furtună, fratele lui Coadă de Pană, cele patru pisici alese pornesc spre un loc în care soarele se îneacă în mare, pentru a aștepta ceva… sau, poate pe cineva…

8. Răsărit de Lună

Trec lunile, și pisicile alese de Clanul Stelelor tot nu se întorc. Conduse de Drăguțul, un motan bătrân de casă și de Miez de Noapte, pisicile aleg drumul de înapoiere prin munți. Dar, vai! În munți există un Trib de pisici (nu Clan, am scris corect, dragi cititori, se spune Trib) care au propria profeție de îndeplinit. Blană de Furtună pare a fi pisica promisă de Tribul Vânătorii Fără de Sfârșit, un fel de Clan al Stelelor, dar se dovedește a fi alta. În timp ce prin munți mișună pericole, pisicile pădurii au parte de o foamete cumplită din cauza monștrilor blestemați ai lui Două-Picioare, iar teritoriul lor e zdrobit pe zi ce trece de către mașinăriile periculoase ale Umblătorilor-Drepți (așa le zice Drăguțul). Se vor întoarce la timp Blană de Furtună și tovarășii săi, sau viitorul pisicilor este distrus?

9. Zori de Zi

În sfârșit, Labă de Veveriță și tovarășii ei de drum se întorc acasă, în pădure. Sau au greșit adresa? Cu toți copacii tăiați, tabăra Clanului Tunetului distrusă și foametea cumplită, te poți crede în mijlocul unui coșmar din care nu te vei mai trezi prea curând. Coadă Tărcată, o bătrână din Clanul Tunetului, moare de la un iepure otrăvit. Blestemații Două-Picioare! Până la urmă, Clanurile pleacă din ce a mai rămas din pădure spre munți, înapoi la triburi, iar după o călduroasă primire, pisicile pădurii pleacă spre locul promis de Clanul Stelelor…

10. Strălucirea Stelelor

După călătoria prin munți, Clanurile au ajuns pe malul lacului. Dar provocările de abia acum încep… pisicile trebuie să își marcheze teritoriile, să își caute locuri bune pentru tabere sau, mai important, să găsească un loc nou care să semene cu Piatra Lunii, deoarece trebuie să vorbească cu strămoșii lor. Toate bune, dar după ce Stea Înaltă l-a lăsat la conducere pe Mustăcioară, dându-l la o parte pe Gheară de Nămol, lucrurile iau o întorsătură urâtă. Va fi respectată voia proaspătului spirit înstelat, sau se va lăsa cu… vărsare de sânge?

Dragii mei, voi citi volumul unsprezece după ce mă întorc din tabără (sper că îl voi putea cumpăra) și voi mai scrie și despre el. Spor la citit!

IMG_20180617_215720_resized_20180617_100858499P.S. Fără darul Oanei Dobrican, volumul întâi din Seria aceasta pisicească, postarea asta nu ar fi existat. Așa că, Oana, mulțumesc pentru cartea plină de suspans și aventură! Mulțumesc pentru noua posibilitate!

 

Din nou,

Jojo și cărțile ei

 

 

 

Lasă un comentariu